Однією з найбільш непередбачуваних ситуацій, коли доступ до інтернету зникає, є відключення електроенергії. У такому випадку, користувачі обмежені доступністю мобільного інтернету і недостатньою швидкістю передачі даних. Усунути цю проблему можна за допомогою павербанка, який відновить високошвидкісний доступ до мережі. Далі ми розповімо вам, як підключити павербанк до роутера, який найкраще пристрій купити і які його переваги під час вимкнення світла.

Як вибрати павербанк для роутера

Ємність пристрою дає зрозуміти, яку кількість заряду ви отримаєте без підзарядки самого павербанка. Джерело живлення допоможе вам мати безперебійний доступ до інтернету протягом конкретного часу, який можна розрахувати виходячи з ємності самого павербанка.

Щоб живити роутер у разі вимкнення світла, потрібно мати при собі портативний павербанк ємністю у 20 000 мАг. Цього вистачить на 6-8 годин стабільного інтернету навіть без електрики.

Однак перед під'єднанням маршрутизатора слід переконатися, що ваш провайдер використовував резервне живлення для свого обладнання.

Також не забувайте, що номінальна ємність пристрою завжди нижча за реальну ємність. Через це слід розділити заявлену ємність на 1,6, що дасть змогу враховувати витрати частини енергії на сторонні функції.

Кращі моделі на ринку

Тепер, коли ви переконалися в тому, що ваш провайдер використовує резервне живлення, і готові використовувати павербанк для Wi-Fi, слід вибрати й сам пристрій. Ми склали для вас рейтинг найкращих моделей, які допоможуть вам використовувати інтернет навіть за відсутності електричної напруги:

  • Yuantu YT-P023 22.5 W PD USB-C+QC на 50 000 мАг. Компактний девайс має функцію швидкої зарядки та підтримує всі види роз'ємів. Зовнішній портативний електричний акумулятор забезпечує в середньому до 15 годин безперебійної роботи роутера без підзарядки та під час використання пристрою для зарядки інших гаджетів.
  • Remax Bole RPP-522 22.5 W на 30 000 мАг. Сучасний павербанк із корпусом із вогнестійкого полікарбонату підтримує USB Type-C і дає змогу заряджати відразу три пристрої одночасно. Девайс підтримує функцію швидкої зарядки. Для живлення роутера від павербанка гаджет підійде ідеально, адже його велика ємність гарантує роботу інтернету до 10 годин до повної розрядки. А зручний дисплей на самому пристрої дає змогу контролювати рівень зарядки.
  • Remax RPP-623 22,5 W PD+QC на 20 000 мАг. Потужний power bank для роутера підходить ідеально, адже його вистачить на 6-8 годин використання. Пристрій захищений від перенапруги, перерозрядження, перегріву, короткого замикання та перезаряджання, що робить його повністю безпечним для використання. Гаджет підтримує функцію швидкої зарядки, а зручний екран дає змогу відстежувати рівень витрати батареї.

Представлені вище гаджети забезпечать вам від 6 до 15 годин автономної роботи, даючи змогу підтримувати стабільний інтернет і можливі гаджети увімкненими. Виберіть для себе найоптимальніший варіант виходячи з особистих переваг і потреб, щоб насолоджуватися довгими годинами стабільного Wi-Fi.

Процес підключення

Тепер, коли ви вибрали для себе ідеальний гаджет, потрібно зрозуміти принципи підключення роутера до повербанка.

Спочатку потрібно визначити споживану маршрутизатором напругу, яка вказана на самому обладнанні роутера. Сучасні моделі використовують 5V, 9V і 12V. Для підключення вам необхідний павербанк з універсальними USB-виходами, які можуть видавати різну напругу.

Далі вам необхідно мати при собі звичайний кабель типу USB-DC, який здатний підвищити напругу, а також обирати той девайс, що вирізняється опцією швидкого заряджання. Перед визначенням відповідного кабелю, обов'язково перевірте інформацію про напругу. Якщо вказано 9V - вам потрібен USB-DC на 9V.

Тепер, коли все готово до підключення універсального павербанку для роутера, настав час почати саме підключення:

  1. Під'єднайте один кінець кабелю з тригером до роутера, а інший - до пристрою.
  2. Через кілька секунд лінія зв'яжеться і система запрацює.
  3. Перевірте доступ до Wi-Fi та насолоджуйтеся інтернетом.

Обов'язково пам'ятайте, що навіть у період вимкнення світла, можна насолоджуватися звичним контентом, якщо використовувати повербанк для роутера. Обов'язково обирайте оптимально відповідний за потужністю оптичного конвертера і роутера девайс, щоб він працював протягом декількох годин.

Переваги павербанку, коли немає світла

Крім автономної роботи маршрутизатора при відключенні світла, пристрій має й інші додаткові переваги. Наші фахівці підготували одні з найвигідніших плюсів використання гаджета:

  • захист роутера від стрибків напруги. Пристрій має вбудовану систему фільтрації та стабілізації напруги. Нестабільний вольт здатний призвести до збоїв у роботі роутера, втрати налаштувань і поломки компонентів. Якісний павербанк бере на себе удар у разі стрибків напруги;
  • безперебійна робота інтернету. Павербанк легко відновлює подачу електрики, перепідключає роутер до провайдера і відновлює налаштування всього за 5-10 хвилин. Пристрій працюватиме кілька годин у разі вимкнення світла без необхідності перепід'єднання, завдяки чому за його допомогою можна також підтримувати систему відеоспостереження та іншу електроніку, як-от медичне обладнання або пристрої типу "розумний дім";
  • можливість роботи роутера в автономному режимі поза домом. Ви можете вирушити на дачу, в подорож на пікнік або будь-яке інше місце, де відсутня електрика і все одно продовжувати насолоджуватися інтернетом. Для цього потрібно під'єднати до роутера USB-модем або телефон у режимі модему, а сам роутер - до зарядженого павербанка.

Усе це робить павербанк для Wi-Fi роутера ідеальним доповненням у разі регулярного вимкнення світла. Портативний пристрій дає змогу отримати легкий доступ до інтернету і гарантовано підтримує його протягом декількох годин без підзарядки. Однак перед покупкою гаджета, обов'язково уточніть у провайдера, чи підключає він резервне живлення.