Піднімати в повітря літальні апарати надзвичайно цікаво. Радіокерованими вертольотами хотіли володіти і діти, і дорослі. Сьогодні на зміну примітивним гелікоптер прийшла більш функціональна техніка - дрони на пульті керування. Вони можуть літати на висоті, робити фотографії і знімати відео, виконувати трюки і використовуватися для доставки необхідних предметів у важкодоступні місця. Інтернет-магазин WonderTech пропонує купити квадрокоптер на пульті керування і переконатися в його неординарних здібностях. У продажу представлені БПЛА провідних виробників світу, освоїти контроль польоту яких зможуть навіть діти.

Радіокеровані квадрокоптери

Дрон на пульті – пристрій, який запускають у повітря. Політ забезпечений обертанням 4 лопаcтей - гвинти попарно рухаються в протилежних напрямках. Керування безпілотником здійснюється за допомогою спеціального додатку, завантаженого на смартфон, або пультом з кнопками і стиками. ПДУ користуватися досить зручно, розташування елементів на панелі інтуїтивно зрозуміло. Навіть дитина зможе швидко розібратися, як запустити і посадити квадрокоптер на пульті.

Основні органи керування ПДУ - лівий і правий джойстики. Крім того, є ряд AUX-перемикачів і додаткових кнопок, завдяки яким:

  • змінюються режими польоту;
  • відбувається зліт і посадка дрона;
  • вмикається і вимикається світлодіодне підсвічування;
  • безпілотник набирає висоту;
  • виконуються перевороти на 360 градусів.

Пульти надсучасних дронів, наприклад, Hubsan ZINO 2 Plus, можуть бути оснащені дисплеєм, куди виводяться всі дані про характеристики польоту. На ньому є кріплення для смартфона, підтримується робота з пристроями IOS і Android. 

Принцип роботи ПДУ

У продажу зустрічаються дрони з пультом, передавач яких працює в діапазоні 27 МГц, 40 МГц, 2,4 ГГц. Якщо квадрокоптер вибирають не тільки для простих польотів, але і для проведення відеозйомки, перевагу варто віддати апаратів з передавачами 2,4 ГГц. До таких відносяться портативний і компактний Eachine E520 і ZLRC SG106 з 4K і HD FPV, яких характеризується найкращим часом польоту в серії.

Як керувати безпілотником через стики

У більшості моделей призначення джойстиків однакове. Головна мета роботи важелів - забезпечити переміщення коптера щодо трьох осей координат. Лівий стик відповідає за рухи у вертикальній площині, зліт і посадку, обертання навколо власної осі. Нахил важеля вперед дозволяє підняти дрон в небо, а опустивши його, пілот почне знижувати оберти пропелерів і опустить апарат на землю. Розташований ліворуч стик також відповідає за повороти вправо і вліво.

Правий важіль забезпечує нахили вгору і вниз. Це дозволяє апарату міняти положення носа. Натискання вправо або вліво направляють квадрокоптер по заданому курсу.

Нахиляти стики найзручніше великими пальцями. Розміри контролера сильно не відрізняються. Для порівняння можна взяти дрони на пульті управління SYMA Z6 DRONE і SYMA X30. Вони компактні, легкі і ергономічні. Навіть дитина зможе користуватися пультом. 

Кнопки

Крім стиків, на панелі ПДУ розташовані кнопки. З їх допомогою перемикаються режими польоту. Якщо в якості прикладу розглядати квадрокоптер на пульті HUBSAN H216A X4 DESIRE PRO, то на корпусі його контролера є кнопки для включення Headless режиму, підйому в повітря і посадки. Такий коптер, як Eachine E58, можна за допомогою кнопкового керування налаштувати на певний маршрут. Пристрій буде слідувати на автопілоті, а оператору залишиться лише отримати потрібний відеоконтент, який буде транслювати в режимі реального часу або запишеться на вбудовану карту пам'яті.

Як обрати ПДУ для дрона

Існують моделі, які поставляються без пульту дистанційного керування. Власника коптера також може не влаштовувати ПДУ, який йде в комплекті, тому він захоче його замінити. Вибираючи новий аксесуар для контролю літального апарату, слід звернути увагу на наступні параметри.

 

  1. Кількість каналів передач.
    Для початківця пілота оптимальний варіант 4 канали. Для професіоналів - чим більше, тим краще. Від їх числа залежить функціональність пристрою і зручність пілотування.
  2. Розташування кнопок.
    На практиці доведено, що найкомфортніше для оператора тип управління Mode2. У такому виконанні стик газу і поворотів знаходиться зліва, а відповідальний за нахили - справа.

  3. Додаткові функції.
    Якщо квадрокоптер з екраном на пульті, такий як складаний RC Drone CTW 8807W Classic PRO, купують для професійної зйомки, слід вибирати ПДУ для нього з функцією Fail Safe. У разі втрати зв'язку між контролером і апаратом, пристроєм буде отримана команда повернутися в точку відправлення. Функція HOLD дозволяє системі дублювати останній сигнал до з'єднання з пілотом.
Квадрокоптери без пульта

Керувати коптером можна і без ПДУ. Наприклад, HUBSAN H216A X4 DESIRE PRO, можна контролювати в польоті зі смартфона. Це не єдиний дрон без пульта, який відмінно слухається додаток. Принцип роботи простий: пілот віддає команду через мобільний пристрій, задіявши Wi-Fi. Оператор також задає координати, за якими належить переміщатися безпілотнику. Все інше відбувається в автоматичному режимі.

Просунуті моделі квадрокоптера оснащені базовою системою візуальної навігації. Завдяки сенсорним датчикам, апарат розпізнає перешкоди та оминає їх.

Коптери можуть переміщатися в режимі автопілота. У сучасних моделях система являє собою комплекс з 12 камер. Чотири з них попарно спрямовані вгору і вниз, 8 розташовані по периметру рами дрона. Плавність польоту забезпечують 4 гіростабілізатора. Дані з усіх камер надходять на єдиний чіп з процесором і відеопроцесором, де комбінується відео зі всіх камер, а потім створюється об'ємна карта всіх оточуючих об'єктів.

Запрошуємо придбати дрон на пульті керування у шоурумі магазину WonderTech в Києві. Завжди в наявності популярні моделі квадрокоптера, які вже користуються світовою славою. У нас можна придбати ультралегкий DJI Mini 2, складаний FIMI X8 Mini і багато інших цікавих моделей.

 Обрати безпілотний апарат можна для особистого користування або в подарунок. Це покупка, яка стане в нагоді для розваг на дозвіллі, відкриття нового хобі або професійного використання. На усі товари встановлені доступні ціни. Продукція має гарантію якості. Замовити будь-безпілотник можна з доставкою по Україні.