Хочете ощасливити свою дитину? Подаруйте їй квадрокоптер - вона зможе відчути себе відважним пілотом, який керує майже справжнім літальним апаратом.

Але перш ніж придбати дитячий дрон, слід детально розібратися в його особливостях - які функції в дитячих моделях не потрібні, а які необхідні. Сучасний ринок пропонує великий асортимент - на будь-який смак і вік, і немає сенсу переплачувати за непотрібні опції.

На що орієнтуватися при купівлі дрона для дітей різного віку

Квадрокоптер - непростий пристрій, і навіть за максимальної автоматизації функцій управління вимагає певних навичок. Тому, вибираючи іграшку для дитини, необхідно враховувати її вік - це має велике значення. Адже п'ятирічний малюк має можливості, які кардинально відрізняються від можливостей, наприклад, десятирічного.

Для дітей молодшого віку - приблизно від 4 до 8 років - безпілотник повинен мати найпростіші характеристики, дитина ще не в змозі сприйняти складні команди. Пульт управління має бути сконструйований так, щоб виконання команд активувалося однозначними рухами, без нюансів. Орієнтуватися під час вибору слід на такі критерії:

1. Іграшка має бути максимально безпечною. Головна проблема в цьому плані - гвинти дрона, вони просто притягують малечу. Слід терпляче пояснити дитині (і не один раз), що чіпати гвинти не можна. Також неграмотно керований квадрокоптер може створити проблеми для оточуючих. Якщо польоти проводяться в приміщенні - дуже легко пошкодити предмети або сам дрон. Тому не слід забувати про захист гвинтів - встановлювати на них спеціальні дужки, що оберігають механізм від псування під час зіткнення з якимись поверхнями.

2. Навчання не слід проводити в приміщенні. Навіть якщо малюк опанував початкові навички керування - йому буде важко в умовах квартири. Тому краще обрати безлюдний майданчик - і там експериментувати. Для надійності краще пошукати модель, у якій захищені не тільки гвинти, а й увесь корпус безпілотника перебуває в спеціальному захисному каркасі, що захищає його від ударів.

3. Апарат повинен мати малу вагу. Це позбавить від серйозної проблеми. Дитина може не звернути уваги на те, що акумулятор розрядився. І дрон може просто впасти. Якщо при цьому він розіб'ється - це, звісно, прикро. Але він може впасти на людину або, приміром, на автомобіль - а це вже маса неприємностей.

4. І ще один дуже важливий фактор - квадрокоптер для дитини молодшого віку має бути дуже міцним. Напевно допитливий пілот рано чи пізно захоче подивитися - як його безпілотник врізається в стіну, або що у нього всередині.

З огляду на всі ці вимоги, можна зробити висновок - для найменших користувачів потрібно вибирати невеликий, легкий, недорогий, максимально захищений і простий квадрокоптер. Моделі, що підходять під ці характеристики - це міні-дрони, клас «Нано». Можна знайти екземпляри вартістю до 50 доларів.

Уміння користуватися FPV-системою і камерами з високою роздільною здатністю дитині не потрібні - вона не зможе цього оцінити належним чином, це можна залишити для батьків, їм буде цікаво.

Для дитячого дрона не важлива дальність польоту - дитині цікава іграшка, що знаходиться в полі її зору. Бажано, щоб у моделі були присутні функції автозльоту й автопосадки - так дрон «проживе» значно довше. Недорогі іграшки літають зазвичай 5-15 хвилин - маленьким дітям цього достатньо.

Вікова група з 8 до 12 років уміє значно більше, ніж малюки. У дитини вже досить добре розвинена координація, вона швидше і краще орієнтується в просторі. Та й відповідальність незмірно вища. Така дитина навряд чи буде бездумно ламати дорогу річ. У цьому разі цілком допустиме використання дрона з камерою - маленький пілот зможе відчути всі принади польоту.

Для дітей такого віку дещо інші вимоги до вибору безпілотника:

1. Наявність камери збудить інтерес дитини. Вона дає можливість не тільки побачити землю з висоти пташиного польоту, а й зробити фото, якими можна похизуватися перед друзями - а це дуже важливо! Тому оснащення камерою (з можливістю зйомки), нехай простенькою, необхідне.

2. Тривалість польоту необхідно вибирати хвилин 20-30. Для середнього безпілотника це нормальний показник.

3. Бажано, щоб модель була оснащена функцією повернення - вона гарантує повернення дрона туди, звідки він злетів. Дітям властиво шукати відповіді на питання, що виникають, і цілком імовірно, що вони захочуть дізнатися - як далеко може полетіти їхній безпілотник, зв'язок може пропасти.

Популярні моделі та виробники квадрокоптерів

Вибір квадрокоптера для дитини — справа непроста. Потрібен надійний апарат, але недорогий. Серед виробників, які відмінно себе зарекомендували, можна відзначити кілька, моделі яких мають високий попит. Рекомендується без побоювань купувати безпілотники:

Серед інших популярних моделей:

  • Syma - X11Cn, X5C, X20;
  • CXHOBBY CX-10W;
  • Parrot - Rolling Spider, Minidrone Mambo (оформлений із дитячим дизайном, плюс до цього — стріляє);
  • Relice QD-701;
  • Habson X4 Camera H107C;
  • JJRC H36;
  • Eachine E010 Mini.

Скільки коштує дитячий дрон?

Бажаючи швидко придбати дрон з камерою для дітей, рекомендуємо вам скористатися зручним каталогом у нашому інтернет-магазині. Завдяки цьому ви зможете знайти:

  • бюджетні моделі. Максимально прості в управлінні і підходять для дітей, які будуть вперше працювати з коптером;
  • середній сегмент. Ідеальний варіант для освоєння стабільного польоту, часто оснащені додатковим функціоналом;
  • преміальні дрони. Уже з HD камерою можна буде знімати красиві відео та отримувати результати. Є просунуті налаштування польоту.

Висновок

Обираючи квадрокоптер для дитини, слід дотримуватися простих, але дієвих правил:

  • вибирати потрібно дуже міцну модель;
  • управління має бути максимально простим;
  • орієнтуватися потрібно на невисоку вартість.

Якою б не була кмітливою дитина, вона все одно не має таких можливостей, як дорослий, і ймовірність створення аварійної ситуації досить висока. Тому не має сенсу обирати дуже дорогий і складний дрон. Таку радіокеровану літаючу іграшку можна дарувати не раніше, ніж з 4 років, і то — за умови, що навчанню керуванням приділятиметься досить багато часу.