Усі сучасні навчальні заклади шукають проектори для навчання. Така техніка позитивно позначається на процесі навчання. Після встановлення проектора в школу у вчителів буде набагато більше можливостей для демонстрації навчального матеріалу. І дітям набагато цікавіше та легше його засвоювати. Що більше технологій використовує школа, то більше учнів вона привертає до себе. Чим краще навчання - тим вище місце в рейтингу шкіл. Пропонуємо детальніше ознайомитися з інформацією, яка допоможе обрати найкращий мультимедійний проєктор для закладів освіти у вашому населеному пункті.

Найкращий засіб для організації інтенсивного та цікавого навчання

Проектор для школи - дуже потрібна річ. Без нього неможливо якісно організувати процес здобуття освіти. Сучасні діти набагато швидше засвоюють інформацію через відео та аудіо. А на великому екрані світлодіод дає набагато більший масштаб огляду. Так, у деяких вчителів, особливо старшого віку, можуть виникнути проблеми з під'єднанням проєктора. Щоб уникнути таких ситуацій, перед початком використання проекторів в уроках варто навчити всіх правильному підключенню такої техніки. Тоді проектор для освіти зможе використовувати будь-хто з вчителів чи учнів для надання, чи отримання якісної освіти відповідно.

Яким має бути мультимедійне обладнання для навчального закладу

Проектори відіграють важливу роль в освітньому процесі. Вони надають якісну візуалізацію навчального матеріалу. Якою ж має бути така техніка та які моделі є зараз на ринку? Розглянемо все більш детально.

Існує кілька найпопулярніших видів проекторів, це: DLP, LCD та LCoS. Перші пропонують високу контрастність і плавність руху у форматі відео, другі - яскраві та насичені кольори, а треті - поєднують переваги обох типів, водночас забезпечують гарну якість зображення та звуку. Найпопулярніші моделі, які використовуються для школи:

  • Epson EB-X41;
  • BenQ MW560;
  • Optoma EH412;
  • Sony VPL-PHZ10;

Перш ніж вибрати одну з них, обов'язково ознайомтеся з характеристиками кожної моделі. Пам'ятайте, що правильний вибір проектора допоможе перетворити школу та зробити методи надання освіти в ній більш сучасними. Це справді важливо, адже практично кожен вчитель хоче, щоб його школа була найкращою. А кожен учень, відповідно, хоче відвідувати гарну школу.

Як вибрати проекційне обладнання

Проектори можна поділити на кілька видів, залежно від цілей покупця, наприклад:

  • навчання. Для цього рекомендується брати проектори з роздільною здатністю від XGA (1024x768) до Full HD (1920x1080). Такі характеристики забезпечують більш чітке зображення і читабельний текст;
  • для темних приміщень. Залежно від рівня освітлення в аудиторії, де важлива яскравість, можна вибрати проектори від 2000 до 5000 люмен. У темних приміщеннях достатньо 2000-3000 люмен. Для світлих або великих аудиторій більше підходить техніка з 3000-5000 люмен". Яскравість дуже важлива під час передачі матеріалу. Тією ж інформацією потрібно керуватися і якщо ви обираєте домашній проектор;
  • для кращої передачі глибини зображення. тут підійдуть проектори з високим співвідношенням контраст (наприклад, 2000:1 і вище);
  • для економії грошей. Пам'ятайте, що стандартні лампи служать від 2000 до 5000 годин, а лазерний проектор - до 20,000 годин і навіть більше, залежно від моделі;
  • для зручності та універсальності використання. Залежно від того, яку техніку ви хочете під'єднати до проектора, обирайте його з наявністю входів HDMI, VGA, USB і підтримкою бездротового підключення (Wi-Fi). Для школи підійде простіший варіант, але вирішувати потрібно вже за ситуацією.

Перш ніж зробити остаточний вибір, подумайте про конкретизацію причини, з якої вам потрібен проектор. Це полегшить прийняття рішення перед купівлею такої техніки.

Характеристика функцій проекторів для шкіл

Кожен проектор для школи має володіти високими характеристиками, щоб діти та вчителі не псували свій зір. Також важливим є те, наскільки великий дисплей, адже одна з функцій проектора - демонстрація навчального матеріалу. Що ширший екран, то більше зможуть побачити всі учасники навчального процесу. За статистикою, інформація сприймається краще, якщо її видно з великого екрана. Наприклад, той самий кінопроектор зі своїми характеристиками може передавати зображення набагато якісніше, ніж простіша модель.

Не варто економити на оптичних приладах

У будь-якому разі, якщо обирати мультимедійне обладнання для школи - не варто економити. Якщо навчальний заклад не має грошей, завжди можна знайти спонсорів, які можуть оплатити таке обладнання. Навіть один проєктор для навчального закладу може зіграти вирішальну роль в організації навчального процесу. Наприклад, за допомогою цієї методики можна допомогти школі піднятися на один щабель вище за якістю наданої освіти. Тож, обирайте якісну техніку і ніколи не звертайте увагу на дешеві підробки. Це може коштувати грошей, адже доведеться або витрачати фінанси на ремонт, або купувати новий проєктор.

Де знайти якісні та недорогі проектори для ВНЗ, школі чи коледжу?

Проектори для коледжу також затребувані, як і для інших навчальних закладів. Зараз не так вже й багато магазинів пропонують таку техніку і питання де її знайти стоїть досить гостро. Тому, якщо потрібно купити проектори для шкіл, радимо звертати увагу на інтернет-магазини зі спеціалізованою технікою. Що універсальніша спеціалізація магазину, то кращу техніку він надає, це доведено досвідом багатьох клієнтів. У нашому інтернет-магазині можна знайти тільки якісні проектори, починаючи від популярного проектора Wanbo для навчання і до більш бюджетних варіантів. Кожен покупець зможе підібрати для себе потрібний варіант, виходячи з власних цілей. Обирайте тільки найкращі товари для себе та свого комфорту.