Раніше mini 2 вважався кращим дроном вагою менше 250 грамів. Тільки поява в продажу mini PRO змусила задуматися про правильність вибору. Цей Розробник добре відомий оптимальним співвідношенням ціни та якості, тому його техніка користується великим попитом. Їх докладний огляд з порівнянням виявиться корисним кожній людині, що збирається зробити собі подарунок.

 

Конкуренти серед дронів вагою до 250 грам

 

Hubsan mini PRO та DJI mini 2 – професійні дрони з великою тривалістю польоту. Це не дитячі іграшки, що продаються скрізь, тому при їх виборі слід враховувати кожну деталь. Після чого вдасться побачити серйозну різницю, що вплине на покупку.

 

Довгий час mini 2 залишався поза конкуренцією, але тепер це вже неможливо. Порівняльна характеристика дозволить знайти цікаві тонкощі, які відзначають експерти. Саме на їх думці слід ґрунтуватися, щоб отримати корисну пораду для придбання досконалої техніки.

Зовнішній дизайн

Зовні обидва квадрокоптера трохи схожі. Вибудовуючи паралелі між ними, можна виділити лише центральний блок, який у моделі від DJI трохи більший, хоча ця зміна не впливає на поведінку в польоті.

Якщо оцінити новинку від Hubsan, вдасться виділити класичні риси. Вони притаманні більшій половині дронів, представлених за довгі роки. Через що його можна назвати звичним, усталеним або найбільш зрозумілим для людини.

Порівняння зовнішнього дизайну підказує, що різниця відсутня. Проектувальники доклали максимум зусиль, орієнтуючись на підвищення технічних характеристик, а значить варто перейти до їх розгляду, щоб не упустити цікавих тонкощів.

 Порівняння технічних характеристик

Обидва бренди добре відомі своїми досягненнями в розробці квадрокоптерів. Дрони претендують на першість в категорії ваги до 250 грамів. Це змушує задуматися про те, які деталі повинні вплинути на остаточний вибір покупців.

Модель

DJI mini 2

Hubsan mini PRO

Габаритні розміри

138х81х58 мм

137х88х62 мм

Вага

249 г

249 г

Підвіс камери

3-осьовий

3-осьовий

Камера

12 Мп

48 Мп

Максимальна роздільна здатність

3840х2160, 30 fps

3840х2160, 30 fps

Швидкість передачі даних

100 Мбіт/с

200 Мбіт/с

Режим фотозйомки

RAW DNG + JPG

RAW DNG + JPG

Режим HDR

Відсутній

Присутній

Цифровий зум

FPV

1080p

1080p

Технологія передачі

OcuSync 2.0

Syncleas 3.0

Максимальна відстань

10 км

10 км

Опір вітру

5 Рівень

5 Рівень

Швидкість польоту

16 м/с

16 м/с

Режими польоту

Quik Shots

ATVT 3.0 AI Tracking та RTH

Обходження перешкод

Відсутнє

Присутнє, по 3 осях

Зберігання даних

Відсутнє

eMMC, 64/128 Гб

Акумулятор

2250 мА

3000 мА

Максимальний час польоту

31 хвилина

40 хвилин

Дата випуску

Листопад 2020 року

Квітень 2021 року

Таблиця з даними відразу показує, що Hubsan mini PRO – більш функціональна і опціональна «іграшка». Однак цифри дають лише "суху" інформацію, яка не допоможе при виборі. Для зручності варто детально описати окремі деталі, показавши, як розібратися з квадрокоптерами.

 Габарити, вага і конструкція дронов

Розміри, вага і пристрій майже нічим не відрізняються. Різниця в кілька міліметрів не відчувається під час експлуатації, тому на ці показники можна не звертати уваги. Це тільки основна інформація, що вказується виробниками в інструкції. Хоча потрібно відзначити, що обидва квадрокоптера спочатку знаходяться в складеному стані, що спрощує їх перенесення.

Якість зйомки

Порівнюючи дрони, особлива увага приділяється якості зйомки. Вона є основною метою покупки для кожної людини, тому Параметри відіграють особливу роль. Якщо утримання стабільної картинки збігається за рахунок 3-осьового підвісу, то цифровий зум вказує на перевагу Hubsan mini PRO. За допомогою такого квадрокоптера простіше розібрати деталі, які раніше залишалися непомітними.

Матриця камер також сильно відрізняється. Якщо у колишнього лідера DJI mini 2 вона була всього на 12 мегапікселів, новинка володіє вже 48 мегапікселями. Так, Максимальна роздільна здатність однакова, однак чіткість видно неозброєним оком. До речі, збільшення розміру файлів підтримується прискореною передачею даних у техніки Hubsan і можливістю використання флешки на 64 або 128 Гб.

Польотні характеристики

Квадрокоптери не відрізняються за швидкістю і дальністю польоту. Ці показники важливі, але не повністю описують можливості квадрокоптерів в повітряному просторі. Цікавіше стандартні режими, які не обмежуються автопольотом і «поверненням додому». Серед них виділяється обліт навколо, безперервна зйомка. За допомогою них можна спростити завдання, відмовляючись від постійного керування.

Головною особливістю новинки є політ по заданому маршруту. Раніше подібна функція зустрічалася лише в ряді дронів, але їх власники встигли її позитивно оцінити. Досить заздалегідь відзначити точки, щоб камера самостійно пройшла по ним, виконавши зйомку. Це стало можливим за рахунок незамінної системи виявлення перешкод по 3 напрямках (спереду, ззаду і внизу). Дрон облетить їх, не порушивши зазначеного напрямку, заодно вимкнувши небезпеку падіння.

Також при виборі потрібно пам'ятати про максимальний час польоту. У Hubsan mini PRO акумулятор потужніший, тому він вільно тримається в повітрі протягом 40 хвилин, а DJI mini 2 – тільки 31.9 хвилин – це 20% часу. Причому повна зарядка відбувається за 1,5 години, а потім можна знову повертатися до зйомок. Хоча можна замовити комплект з додатковими акумуляторами.

Додаткові функції

Якщо розібратися, дрони сильно відрізняються один від одного. Перша модель дорожче, але у неї є кілька корисних функцій. Про що йде мова?

  • Зйомка від першої особи. Вона дозволяє "бути присутнім" під час польоту, отримуючи максимум інформації. Разом з опцією підключення до смартфону людина може насолодитися навколишньою красою.
  • Дозволена температура. Новий дрон від Hubsan відмінно працює при температурі від -10 до +60 градусів Цельсія. Його польоти не обмежуються легким морозом або літньою спекою.
  • LED дисплей на пульті керування. Рідкокристалічний екран дозволяє постійно стежити за показниками, не користуючись смартфоном.
  • Точність маршруту. Політ по точках здійснюється з похибкою в 1% (тобто, кілька сантиметрів), як і «повернення додому» з похибкою в 4%. Через що техніка випадково не потрапить в чагарник або річку.

Порівняння знову показує, що розробка Hubsan перевершує моделі інших брендів. Нехай DJI популяризує свої квадрокоптери всіма доступними способами, функції показують різницю в розробці, яка важлива для людей, які серйозно ставляться до дронів.

Висновок

Порівнюючи коптери, доводиться визнати, що нова модель, представлена в квітні 2021 року, в рази привабливіше. Проектувальники потрудилися на славу, тому невелика різниця в ціні не злякає цінителів якісної техніки. Нехай це полегшений коптер, цей факт не применшує його можливостей, особливо якщо мова йде про необхідність отримання цінних кадрів і відеороликів.