Провести тихий і спокійний кіновечір у затишній домашній обстановці? Чому б і ні, коли є проектор для фільмів, який перетворить звичайну кімнату на справжній кінотеатр! До речі, за допомогою такого девайса легко можна транслювати з будь-якого гаджета не тільки відео, а ще й фото, ігри та будь-який інший мультимедійний контент на великий екран, при цьому він чудово впишеться в інтер'єр завдяки стильному сучасному дизайну.

Як вибрати відповідний тип проекторів для вашого будинку?

Серед сучасних проекторів є пристрої кількох типів, які відрізняються як розмірами, так і своїми технічними параметрами. Так, залежно від розміру проектори для дому бувають:

  • стаціонарними;
  • портативними;
  • кишеньковими.

За використовуваною технологією такі пристрої поділяються на моделі з матрицями DLP і 3LCD, за роздільною здатністю зображення - на варіанти з HD, Full HD і 4K, за фокусуванням - на ручні та моторизовані тощо. Як же обрати свій ідеальний проектор для дому серед такого розмаїття?

Якщо важливий компактний розмір, мінімальна вага і можливість брати гаджет із собою в поїздки, то чудовим вибором для вас стане міні-проектор, званий також кишеньковим. Такий гаджет може працювати від акумулятора і має кілька бездротових інтерфейсів для максимальної автономності.

Якщо ж ви хочете, щоб у вас вдома був справжній кінотеатр, то можете надати перевагу стаціонарним моделям, щоправда, вони зазвичай доволі великі та важкі. Натомість якщо обрати портативний проектор для дому, то такий тип пристрою встановити легко де і як завгодно. Він має невелику вагу та габарити, але при цьому дає особливо яскраве зображення та має високу потужність.

Розмір приміщення і вплив на вибір проектора

Залежно від того, наскільки велика площа приміщення, де працюватиме проектор, слід правильно вибирати його модель. Річ у тім, що у різних проекторів може бути різна фокусна відстань (проекційне відношення), і важливо, щоб пристрій знаходився на певній відстані від екрана для отримання максимально чіткої, яскравої та контрастної картинки.

Щоб зрозуміти, наскільки ж далеко від екрана має перебувати девайс, потрібно помножити значення фокусу на розмір екрана в дюймах. Отриманий результат у дюймах і буде тією самою відстанню від проектора до екрана.

Очевидно, що в маленькому приміщенні місця може виявитися недостатньо, щоб зручно розмістити та великий екран, і проектор з великим фокусом, тож розмір кімнати однозначно впливає на те, який дисплей і проектор для неї підійде, що слід враховувати при виборі.

Якість зображення: на що звернути увагу

Щоб якість зображення, яке дає проектор, була ідеальною, важливо звернути увагу на те, яку яскравість і контрастність здатен забезпечити цей гаджет, який тип і роздільну здатність матриці має, які лампи використовує як джерело світла тощо. 

Наприклад, такий параметр, як яскравість особливо важливий, зазвичай його значення вказується в ANSI люменах. Що показник яскравості вищий, то краще працюватиме проектор у різних умовах:

  • яскравість до 500 ANSI люменів - для повністю темних приміщень;
  • яскравість 500-1000 ANSI люменів - для затемнених кімнат;
  • яскравість понад 1000 ANSI люменів - для приміщень з відкритими вікнами.

Коли ви шукаєте найкращі проектори для дому, не менш важлива ще й роздільна здатність, завдяки якій зображення відтворюватиметься чітко. Наразі найпоширеніші варіанти з 1280x720 (HD 720p), 1920x1080 (FHD) і 3840x2160 (4K UHD).

Дизайн і розташування проектора в інтер'єрі

Як розташувати проектор в інтер'єрі для створення атмосфери з проектором немов у кінотеатрі? Насправді варіантів може бути багато, адже сучасні моделі мають дуже стильний вигляд і дають можливість підібрати потрібний варіант дуже легко. Якщо цей девайс встановлюється стаціонарно, то його можна розмістити під стелею, а ось портативні моделі легко можна поставити прямо на столі, підвісній полиці та взагалі в будь-якому місці, де тільки зручно.

При цьому зараз в асортименті виробників є моделі різного кольору, різної форми та різного дизайну, що дає змогу знайти проектор під інтер'єр певної кімнати дуже швидко.

Поради з налаштування проектора для ідеального зображення

Регулювати домашній проектор зазвичай мало хто береться, вважаючи, що заводських налаштувань цілком достатньо. Однак насправді дуже важливо мати можливість за необхідності коригувати роботу пристрою.

Наприклад, найкраще, коли проектор розташований на рівні середини екрана. Він має розташовуватися строго горизонтально, для чого зазвичай оснащується регульованими за висотою ніжками. За правильного розміщення як великий, так і маленький проектор для інтер'єру дає якісну та ідеально прямокутну проекцію, однак якщо його розташувати надто високо або низько, можуть з'явитися спотворення.

Огляд популярних моделей проекторів для дому на сайті wondertech.ua

Якщо ви хочете обирати тільки кращі проектори для дому, то на сайті wondertech.ua ви знайдете безліч моделей від провідних виробників, таких як Wanbo, Xiaomi та багатьох інших. Наприклад, якщо ви хочете дивитися фільм на улюбленому домашньому дивані та відчувати себе, немов у справжньому кінотеатрі, вам варто звернути увагу на портативний проектор Wanbo T6 Max - 1080 Full HD, 550 люмен ANSI, Android 9.0 2/16 ГБ з меню українською мовою. У нього компактний розмір (195х137х201 мм) і вага всього 1,95 кг, він має на борту ОС Android, моторизоване фокусування і потужні вбудовані стереодинаміки.

А ось якщо ви хочете насолоджуватися переглядом кіно в поїздці, на природі або взагалі де завгодно, то вам буде цікава модель кишенькового міні-проектора Fengmi Xming Q1, 1920x1080, з підтримкою 4K. Відомий бренд Xiaomi представив цей варіант для зручного використання в будь-якому місці: проектор має дуже маленьку вагу і розмір, але має високу потужність, він може передавати зображення на екран діагоналлю до 150 дюймів!

Для вашої зручності кожен представлений у каталозі товар можна відфільтрувати за яскравістю, брендом, призначенням, операційною системою та іншими важливими параметрами, щоб одразу знайти оптимальний варіант.