Перегляд фільмів, представлення презентацій, різних фотографій і багато іншого може бути зручним завдяки проектору. На великому екрані все буде виглядати набагато краще і приємніше оку, ніж на невеликому смартфоні. Однак перед цим, дуже важливо знати, яким чином варто підключати пристрій до мобільного пристрою. Далі ми розповімо, як підключити проєктор до телефона різними способами та які можуть виникнути складнощі, а також їхні можливі рішення.

Головні кроки до підключення проекторів до телефону

Безпосередньо перед самим процесом обов'язково потрібно підібрати для себе правильний пристрій і переконатися, що він зможе під'єднатися до смартфона. Наприклад, проектор Xiaomi Wanbo дає змогу швидко під'єднатися за допомогою Bluetooth і транслювати будь-які відео на стіну, створюючи ефект домашнього кінотеатру. Але є й ті пристрої, які використовують для під'єднання USB або Wi-Fi, у чому ви зможете переконатися під час вибору самого пристрою.

Підключення варіюється від моделі проєкту, тому перед придбанням обов'язково вивчіть, чи можна підключати його до смартфона, а також яка технологія для цього застосовується. Загалом існує три варіанти під'єднання - адаптер Unnlink, Wi-Fi та Miracast.

Адаптер Unnlink для смартфонів на базі Android і iPhone

Такий девайс вирізняється можливістю проєктора підключатися до телефонів з різними роз'ємами. Сам він являє собою дзеркальний литий кабель-конвертор зі зручними перехідниками, які підключаються до смартфонів з різними операційними системами.

Приєднати пристрій дуже просто, і робиться це таким чином:

  1. Завантажте програми для проектора для передачі контенту зі смартфона на інші пристрої. Наприклад EZcast.
  2. Встановіть додаток для проектора з телефону.
  3. Підключіть частину пристрою High Definition Multimedia Interface до проектора або виберіть можливість підключення через Bluetooth.
  4. Виберіть і під'єднайтеся до мобільного пристрою за допомогою роз'ємів Lightning, Micro USB і Type-C залежно від потрібного вам типу.

Такий адаптер відкриває перед вами можливості відображення будь-якого виду контенту на великому екрані з високим якісним зображенням і звуком. Серед переваг такого варіанту можна виділити стабільну роботу без "зависань", підтримку передавання відео з відтворенням у форматі Full HD і автоматичне під'єднання до пристроїв.

Підключення до проектора через Wi-Fi

Іншим варіантом під'єднання пристрою до смартфона є Wi-Fi. Це простий і зручний спосіб відтворення будь-якого контенту на великому екрані. Але перед підключенням обов'язково переконайтеся, що смартфон і проектор підтримують бездротове підключення. Проектор Сяомі можна під'єднати в такий спосіб:

  1. Підключіться до Wi-Fi або створіть точку доступу на телефоні;
  2. Підключіть проектор до тієї ж мережі.
  3. Відкрийте налаштування смартфона і виберіть підпункт "Екран". Тут ви зможете знайти графу "Бездротове проектування”.
  4. Згідно з подальшими інструкціями зробіть налаштування проектора.

Оскільки ця функція доступна на багатьох сучасних пристроях, підключення через Wi-Fi буде швидким і легким. А проектор буде гарантовано радувати вас стабільним зображенням, звуком і якістю відтворення будь-якого контенту в домашніх умовах. Єдиним недоліком можна вважати те, що ви не зможете скрізь використовувати пристрій, якщо там не буде Wi-Fi.

Підключення через Miracast

Наступним варіантом підключення є технологія на базі Wi-fi Direct, яка працює через Miracast. Такий спосіб дає змогу отримати об'ємний звук і відображення всього, що відбувається на екрані смартфона. Не варто забувати, що технологія вирізняється поліпшеним захистом коштом WPA2-шифрування. Запустити кінопроектор у такий спосіб можна наступним чином:

  1. Запустіть Miracast на проекторі Wanbo.
  2. Зайдіть у налаштування.
  3. Клацніть на режим "Екран" і виберіть проектор як екран.

Технологія бездротового дублювання вмісту дасть вам змогу відтворити зображення та звук зі смартфона без використання додаткових кабелів чи адаптерів. Завдяки такій програмі ви зможете відтворювати презентації, відео, фото та інший контент через проектор Xiaomi. Однак важливо пам'ятати, що ваш смартфон повинен підтримувати технологію Miracast, інакше вам знадобиться адаптер для її використання.

Найпоширеніші складнощі з підключенням проектора

Тепер, коли ви знаєте, як підключити проектор, важливо уточнити й про поширені складнощі, пов'язані з цим процесом. Кожен метод може мати свої обмеження, але розвиток технологій у цій сфері триває, і в майбутньому таких проблем не буде. Далі розберемо, які проблеми можуть бути при підключенні проектора:

  1. Звук. Найчастіше ці складнощі можуть виникнути під час під'єднання пристрою через кабелі або відсутності програмного забезпечення. Розв'язати цю проблему може повторне під'єднання адаптера і, якщо звук так і не з'явився, слід перевірити стан самого проектора.
  2. Зображення. Пристрій може або зовсім не передавати зображення, або сприяти його зависанню. Зазвичай повернути зображення допомагає повторне перепідключення або перевірка на перегрів пристрою.
  3. Яскравість. Іноді проектор може світити не яскраво або зовсім спотворювати кольори. Якщо у вас з'явилися проблеми з яскравістю, обов'язково зверніться до фахівців, щоб переконатися в тому, що пристрій не зламаний.
  4. Проектор не вмикається. У більшості випадків агрегат може не вмикатися через те, що операційна система смартфонів не підходить до пристрою. Переконайтеся, що ваш телефон має версію прошивки старшу за Android 4.2.2 та iOS.

Тепер, коли ви знаєте, як підключитися до проектора через Wi Fi, Miracast і Unnlink, ви зможете легко отримати гарне оптичне зображення та чудовий звук, що дадуть змогу дивитися фільми, відео, фотографії та демонструвати презентації в будь-який час. Вони стануть ідеальним доповненням вашого арсеналу та дозволять насолоджуватися якісним контентом.