З відключеннями світла зіткнутися можна в будь-який час і в будь-якому місті. Тому дуже важливо мати під рукою зовнішній портативний акумулятор, який дозволить автономно заряджати як смартфон, так і ноутбук. Інтернет-магазин допоможе вам підібрати найкращий варіант, щоб ваші гаджети завжди були зарядженими.

Типи повербанків та їхні особливості

Кожна портативна батарея має свої відмінності та особливості. Вибирати зовнішній портативний акумулятор потрібно за особливими критеріями:

  1. Компактні. Найчастіше це повербанки до 10 000 мАг. Вони досить легкі та зручні для зарядки смартфонів, розумних годинників або навушників. Такою моделлю є Remax RPP-509 на 5000 мАг. Даний варіант повербанка має можливість бездротової зарядки, а також досить компактний і легкий, щоб брати його з собою на час прогулянок, занять спортом або подорожей.
  2. Середні. Потужність повербанка становить від 10 до 20 тисяч мАг. Найчастіше їх застосовують для декількох зарядок смартфона або планшета. Таким пристроєм вважається Remax RPP-623 20 000 мАг. Девайс підтримує функцію швидкої зарядки, відповідає стандартам авіаперельотів, захищений від перенапруги, перегріву, короткого замикання, перерозрядки та забезпечує безпечну синхронізацію. За пів години гаджет гарантовано зарядить iPhone до 70%.
  3. Високоємні. Повербанки з потужністю вище 20 000 мАг використовуються для зарядок ноутбуків, енергоємних ґаджетів і декількох зарядок планшетів, смартфонів під час тривалих відключень. Найпотужнішим пристроєм є Yuantu YT-P023 50 000 мАг. Потужний гаджет дає змогу зарядити 7-8 разів до повної зарядки смартфон, а також дає змогу під'єднувати одразу три пристрої - телефон, ноутбук, планшет або інші девайси. Додатково гаджет оснащений зручною петелькою, яка дасть змогу носити його під час прогулянок або занять спортом.

Тому під час вибору повербанка звертайте увагу на власні потреби. Якщо вимкнення світла незначні та становлять лише кілька годин, то краще обрати компактні та середньої потужності для заряджання смартфонів чи планшетів. Але якщо вам потрібно тривалий час працювати за ноутбуком чи підзаряджати смартфон під час довгих вимкнень світла, то підійде високоємний потужний повербанк.

Зверніть увагу на роз'єми повербанка

Також при виборі павербанка під час перебоїв з електрикою варто звернути увагу на роз'єми. У вас повинні бути вхідні та вихідні порти, які підтримують швидку зарядку і використовуються з різними пристроями. Розгляньмо цей варіант нижче.

Вхідний і вихідний порти

Практично кожен електричний акумулятор, який представлений в інтернет-магазині, має вхідні та вихідні порти. Серед вхідних портів виділяються:

  • для підтримки більш високої швидкості зарядки використовуються USB Type-C;
  • micro-USB застосовуються для більш повільної зарядки;
  • lighting використовується для зарядки акумуляторів, які сумісні з пристроями від Apple.

Також не варто забувати й про вихідні порти. Тут вони злегка відрізняються:

  • USB-А є стандартним портом;
  • USB-С більш універсальний і його електричний з'єднувач підтримує як вихід, так і вхід;
  • DC-вихід застосовується для зарядки ноутбуків та інших пристроїв.

Вхідний порт визначає, наскільки швидко буде заряджатися повербанк зі швидкою зарядкою і чи є в ньому ця функція. А вихідний порт дає змогу зрозуміти, чи є в пристрої технологія швидкої зарядки Power Delivery або Qualcomm Quick Charge.

Яка має бути ємність повербанка для стабільної роботи?

Для того, щоб визначити ємність гаджета, потрібно звертати увагу на те, для чого буде використовуватися пристрій. Розглянемо детальніше це питання, щоб зрозуміти, який зарядний пристрій вам підійде:

  • для зарядки смартфона підійде пристрій мінімум 10 000 мАг, щоб заряджати його кілька разів;
  • для планшета потрібна вже потужніша батарея для забезпечення кількох повних зарядок. Так, вам потрібно буде обирати модель із найкращих повербанків від 15 000 до 20 000 мАг;
  • при виборі повербанка для ноутбука обов'язково звертайте увагу на потужність гаджета і його енергоспоживання. Найчастіше обирати варто з дуже потужних повербанків з безпровідною зарядкою ємністю у 20 000 мАг і вище.

Таким чином, підібрати під себе повербанк для телефону, планшета або ноутбука не складе ніяких труднощів. Також можна звертати увагу на різні додаткові функції пристрою, як-от ліхтар або захист від перегріву.

Важливі аспекти відбору повербанка, які варто знати

Вибираючи пристрій для смартфона або ноутбука, враховуйте його швидкість заряджання, сумісність із вашими пристроями, ємність, типи та кількість портів. Універсальним вибором вважатимуться повербанки з магнітною зарядкою з функцією швидкого заряду і роз'ємом типу USB-С. Вони гарантують стабільну роботу пристроїв на час вимкнення світла. Також при підборі зарядного пристрою звертайте увагу на:

  • сумісність із вашими гаджетами. Вивчіть, скільки Ватт споживає гаджет і скільки потрібно буде за часом заряджати пристрій;
  • компактну і легку вагу;
  • наявність технології швидкого заряджання;
  • за необхідності можна підібрати повербанк з ліхтариком, якщо немає окремого ліхтаря, який може підключатися до зарядного пристрою;
  • кількість портів. Найчастіше їх може бути два або чотири;
  • ємність і потужність пристрою. Підбирайте ці показники під свої потреби та кількість гаджетів, які потрібно буде заряджати;
  • додаткові безпечні опції. Шукайте ті зарядні пристрої, які оснащені функціями захисту від перевантаження, перегріву, короткого замикання та інших можливих проблем.

Усі ці критерії допоможуть вам легко підібрати під свої потреби зарядні пристрої, які забезпечуватимуть вам стабільний заряд ноутбука, смартфона, планшета чи інших гаджетів. Спираючись на цю інформацію, ви зможете легко знайти в інтернет-магазині якісні та безпечні повербанки, які прослужать вам довгий термін і гарантуватимуть комфорт навіть під час вимкнення світла.