У сучасному світі важко уявити життя без улюблених гаджетів - смартфони, планшети та багато іншого. Але їхнє використання залежить від електрики, через що в період відключень світла або подорожей буде важко заряджати девайс. Але із зарядними станціями можливо все! Компактні зарядні пристрої дадуть вам змогу заряджати різні пристрої та навіть підключати деякі побутові прилади.  Далі розберемо, що це таке, у чому переваги станцій, перспектива їхнього розвитку та як обрати для себе ідеальний гаджет.

Що таке зарядні станції: основні функції

Почнемо з того, що взагалі таке зарядна станція. Це пристрій, призначений для зарядки різного типу акумуляторів. Подібний електричний акумулятор включає в себе швидку подачу енергії, контроль рівня заряду і захист від перегріву, перенапруги. Що стосується основних функцій, то вони такі:

  • дає змогу заряджати різні пристрої залежно від потужності - ноутбуки, портативні пристрої, смарт-годинник і безліч інших гаджетів;
  • система контролю запобігає перезаряджання девайсів, продовжуючи термін служби батареї;
  • регулює тон і напругу залежно від виду акумулятора;
  • є захист від короткого замикання, перегріву, перенапруги та інших несправностей;
  • підтримує різні протоколи зарядки, завдяки чому можна заряджати пристрої з різними стандартами.

Усе це робить швидкі зарядні станції максимально комфортними для використання як вдома, так і в подорожах.

Зарядні станції для побутових потреб: зручність і автономність

Завдяки своїй потужності, компактності та автономності, власники станцій можуть легко заряджати різні пристрої та навіть підключати побутові прилади. Такі домашні зарядні станції працюють як від мережі, так і від поновлюваних джерел енергії — сонячні панелі. При цьому варто розібрати ключові переваги використання пристрою:

  1. Універсальні зарядні станції для ноутбука, комп'ютера, планшета, смартфона оснащені декількома портами для одночасної зарядки різних пристроїв, завдяки чому користуватися системою може вся сім'я.
  2. Станції можуть працювати автономно, забезпечуючи резервне живлення під час перебоїв з електроенергією або повністю незалежне енергопостачання.
  3. Багато потужних зарядних станцій дають можливість скоротити витрати на електроенергію, автоматично регулюючи потужність зарядки залежно від підключеного пристрою.

Зарядні станції для побутових потреб спрощують процес заряджання, забезпечуючи автономність, посилюючи енергоощадність і знижуючи залежність від звичайного джерела живлення.

Портативні зарядні станції: комфорт у подорожах і на природі

Варто портативні зарядні станції купити й тому, що їх можна брати з собою в подорожі. Легкі та компактні системи дадуть змогу зарядити будь-який пристрій або під'єднати будь-які девайси, на кшталт електронної плити, щоб далеко від дому насолодитися красою природи без відсутності цивілізації. Чому зарядні станції ідеально підійдуть для кемпінгу - розберемося далі:

  • компактна, легка і відмінно поміщається в авто;
  • має безліч портів і здатна заряджати або живити велику кількість приладів;
  • якщо на пристрої розташовані сонячні батареї, ви зможете легко зарядити станцію природним шляхом;
  • міцний корпус стійкий до впливу вологи, ударів, а також низьких і високих температур.

Подібні мобільні зарядні станції чудово працюють і як пристрої резервного живлення, завдяки чому вона забезпечує заряд всіх необхідних пристроїв у подорожах і кемпінгу.

Енергетична незалежність і поновлювані джерела енергії

Як вже було сказано раніше, портативні сонячні зарядні станції вважаються найкращими варіантами для кожного користувача. Наявність сонячних батарей дають змогу досягти енергетичної незалежності, завдяки чому ви зможете використовувати пристрій у будь-який час і зменшити вуглецевий слід, накопичуючи енергію протягом дня.

Також перехід на подібні зарядні станції допоможуть зменшити вплив на навколишнє середовище, зберегти природні ресурси та скоротити викиди парникових газів. 

Перспективи розвитку зарядних станцій у майбутньому

Варто очікувати ще більшого зростання популярності в майбутньому таких пристроїв. Зарядні станції для кожної сфери стають з кожним днем дедалі більш затребуваними, а отже, майбутнє у них планується успішне. Тим більше це дійсно те, що потрібно кожній людині в повсякденному житті.

Обрати якісні зарядні станції в магазині wondertech.ua

Оскільки в Україні зняли мито на зарядні станції, замовляти для себе пристрій стане вашим найкращим рішенням. Щоб вибрати для себе найбільш комфортний варіант, обов'язково звертайте увагу на такі критерії:

  1. З якою швидкістю можна заряджати ваші пристрої? Висока потужність дасть вам змогу швидко заряджати багато гаджетів із великими акумуляторами.  На сайті представлена одна з найпотужніших моделей системи - зарядна станція 3E P25, потужність якої становить 2200 ват.
  2. Що більша ємність, то більше пристроїв можна зарядити перед зарядкою самої станції. Щоб розрахувати, на скільки може вистачити заряду станції, потрібно приплюсувати значення, скільки споживає кожний обраний пристрій, отримати конкретну суму у ватах за годину, а потім помножити її на бажану кількість годин, щоб отримати точне значення споживання у кіловат-годину.
  3. Портативність і мобільність. Фантастичним варіантом для кемпінгу стане Remax RPP-515 з розеткою. Зарядну станцію можна буде брати з собою в подорожі та навіть підключати побутові прилади, щоб заряджати одночасно до 5 пристроїв.
  4. Сумісність із вашими пристроями та наявність швидкої зарядки. Найчастіше користувачі станцій обирають зарядні станції зі швидкою зарядкою, щоб витрачати менше часу на зарядку того ж смартфона. З цією функцією на сайті доступна наступна система - Ecoplay 501A. Станція має функцію швидкої зарядки Type-C PD100W.
  5. Кількість роз'ємів та їхні типи, зокрема чи є в комплекті електричний з'єднувач.

Усе це дасть вам змогу легко вибрати для себе бюджетну зарядну станцію, вивчивши асортимент товарів. Обирайте пристрій з розумом, спираючись на свої вподобання та бажання, а також враховуйте можливість використання відновлюваної енергії.