Селфі робить більшість сучасних людей, намагаючись не упускати можливості сфотографувати себе на тлі красивого пейзажу, в якомусь незвичайному місці, та й просто, щоб сфотографувати важливий життєвий момент. Але навіть зі спеціальною селфі-палицею найчастіше не вдається зробити якісний фотознімок, захопити не тільки своє обличчя, а й навколишню місцевість - камера знаходиться дуже близько. А тішить те, що ця проблема сьогодні усувається, і зробити це можна легко та швидко. Достатньо просто купити підходящий селфі-дрон. З такою технікою ви гарантовано отримаєте якісні та яскраві фотознімки, якими з радістю наповніть альбом або профіль у соціальній мережі. Головне - підібрати відповідний апарат.

Що таке селфі-дрон, яким він має бути

Селфі-Дрон - це невеликий квадрокоптер, оснащений камерою. Його головне завдання – завжди знаходитися поряд із власником, допомагати йому робити чіткі та красиві фото, фіксувати яскраві життєві моменти. Техніка цієї категорії зазвичай вузькоспеціалізована, характеризується такими відмінними рисами:

  • компактність, легкість, доладна конструкція. Ці характеристики дозволяють завжди носити безпілотник із собою, як і звичайний смартфон, робити в потрібний момент гарні та оригінальні фотографії. Якщо дрон для селфі виявиться занадто великим, важким або таким, що не складається, брати його в дорогу, подорожі або на прогулянки буде дуже незручно. Саме тому зазначені характеристики відіграють важливу роль, обов'язково повинні враховуватись при виборі квадрокоптера;
  • гарна камера, зазвичай – 4K. Якщо камера знаходиться досить далеко від об'єкта, вона повинна мати хороші технічні можливості, щоб зробити в таких умовах якісний знімок, особливо якщо цей об'єкт ще й перебуває в русі. Тому в комплектуючі дуже важливі такі властивості, як стабілізація, висока роздільна здатність, кольоропередача. І варто відзначити, що практично всі селфі-дрони оснащуються досить добрими камерами. Хоча, дешеві моделі, звичайно, поступаються дорогим за характеристиками та можливостями;
  • стильний дизайн. Враховуючи те, що апарат постійно перебуватиме при своєму власнику, він сприймається не тільки як функціональна камера, але і як аксесуар. Тому дизайн корпусу грає у цій ситуації не останню роль.

Якщо врахувати перелічені моменти, вдасться підібрати функціональний та стильний селфі-квадрокоптер, який весь час супроводжуватиме вас і дозволятиме зафіксувати найяскравіші та вражаючі життєві моменти, отримавши якісні фотознімки. Щодо цінової категорії, то вона досить широка. Ви знайдете дрон, який влаштує не лише за технічними можливостями, а й за фінансовою доступністю. А щоб зорієнтуватися у своїх можливостях, розгляньте кілька прикладів безпілотників, призначених для проведення селфі. Але насамперед хочеться ще зупинитися на функціоналі техніки, що вивчається. Хороший кишеньковий дрон зможе:

  • зробити кілька фото в заданий момент, виконавши серійну фотозйомку;
  • пролетіти сформованим вами маршрутом. Це стане в нагоді для кругових панорам;
  • слідувати за вами. Так вдасться отримати чудові кадри, наприклад, у процесі катання на скейті.

Тепер можна переходити до вивчення прикладів техніки.

Популярні селфі-дрони

Вирішивши купити селфі-дрон, зверніть увагу на такі моделі:

  1. Xiaomi Fimi X8 Mini. Компактна складна модель із камерою 4К HDR. На одному заряді техніка може проводити повітря до півгодини. Заявлена ​​виробником дальність польоту – 8 км. Керувати моделлю можна не тільки з пульта, але й через програму, підключивши її до смартфону за допомогою Wi-Fi. В даному випадку дальність керування становитиме 100 метрів. Також слід зазначити корисні функції безпілотника. Це повернення до точки зльоту, повідомлення про низький заряд акумулятора або сильний вітер і т.д. При цьому на такий селфі-дрон ціна встановлена ​​в максимально доступних межах.
  2. Hubsan ZINO PRO Plus. Компактний дрон зі складною конструкцією, розрахований на аматорську зйомку, але високої якості. Час польоту – 23 хвилини, дальність – 4 км. Продається в комплекті з двома акумуляторами та сумкою. Має всі важливі додаткові функції.
  3. XIRO XPLORER 4K. Стильний безпілотник із високочутливою камерою. Може перебувати у повітрі до 25 хвилин. Дальність польоту – 1,2 км, висота – 120 метрів. У моделі є функція автоповернення, FPV, GPS. Двигун безколекторний.
  4. HUBSAN ZINO PRO. Компактний квадрокоптер для селфі з камерою, що має триосьову стабілізацію. Ця особливість говорить про те, що в результаті зйомки вдасться отримувати знімки відмінної якості. Завдяки складаній конструкції апарат завжди можна носити із собою. Час польоту на одній зарядці акумулятора – 23 хвилини, дальність – 8 км.
  5. Xiaomi FIMI A3. Дрон з легким та міцним корпусом, безколекторними двигунами. Оснащений системою GPS. Характеризується компактними розмірами, може бути до 25 хвилин. Дальність польоту – 1 км. Встановлено у моделі 8МП камеру Full HD з функцією стабілізації. Якщо сподобався такий селфі-дрону, купити його буде нескладно. Ціна цілком доступна.
  6. HUBSAN ZINO MINI PRO NEW. Безпілотник продається з чотирма батареями та сумкою в комплекті, та за цілком об'єктивною вартістю. Якщо вам потрібен селфі-дрона з гарною камерою, цю модель слід вивчити максимально ретельно. Камера тут справді заслуговує на увагу. Також у моделі передбачено функцію виявлення перешкод, навіть у нічний час. Апарат дуже компактний, літає однією заряді до 40 хвилин. Дальність польоту – 10 км.
  7. Xiaomi MiTu Drone Mini. Це кишеньковий дрон із камерою, яким зможе керувати навіть дитина. Модель дуже дешева. Якість відео – HD. Управління здійснюється через програму на смартфоні. Час польоту – 10 хвилин.

Тепер ви легко підберете відповідну для себе модель.